Podcaster for alle

2014-07-17

Tidsfordriv

I tillegg til podcastene om programmering så hører jeg også på populærvitenskapelige podcasts.

Radio Lab

Radio Lab er så bra at jeg med glede ville indusert hukommelsestap for kunne å høre den på nytt for første gang.

Produksjonskvaliteten er helt på topp, programlederne har silkemyke radiostemmer og temaene som blir behandlet beveger seg langs et bredt spekter. Det beste med serien er historiene de serverer; de transformerer tilsynelatende kjedelige emner til uforglemmelige fortellinger.

For å illustrere poenget, her er et knippe av mine favoritter:

Med 12 sesonger tilgjengelig så langt så representerer Radiolap timesvis med kvalitetsradio.

Freakonomics Radio

Denne podcasten er fra forfatterne av Freakonomics og Think like a freak. Hvis du noen gang går tom for Radiolab-episoder så er dette et godt substitutt fra samme sjanger.

Arming the Donkeys

Jeg kom akkurat over Dan Arielys bok Predictably Irrational og oppdaget at han også har en podcast. Konseptet til podcasten er enkelt, Dan intervjuer kjente forskere innen ulike felt om arbeidet deres. Jeg har ikke hørt mange episoder enda, men så langt er det lovende.

Kjenner du til flere podcasts som jeg burde vite om? Tips meg gjerne på Twitter og jeg blir veldig glad.

CVTwitterLinkedinstackoverflowKodemakerFlickr500pxRSS